ORDO FRATRUM MINORUM - Ukraine

ORDO FRATRUM MINORUM - Ukraine

ORDO1 FRATRUM2 MINORUM3 UKRAINE4

Ісус є Господь (Киріос).

Роздуми

Ісус є Господь (Киріос). Це найпростіше та найстарше визнання віри перших християн. Пізнання історичного Ісуса було б помилковим, якби ми в період великодніх свят не усвідомили, що Ісус воскрес для нас, і ми повинні воскреснути разом із ним. Всі пасхальні події Ісуса відбуваються згідно з Божим планом спасіння. Господь знаходиться не поруч з людиною, Ісус входить в неї (і це чинить заради нас як голова тіла). Бог-Отець приймає акт жертви Христа – відкуплення та відшкодування Богу за гріхи людей. Відповідь Бога-Отця – Воскресіння Ісуса в людській природі.
Пізнання Христа віри. Є один Бог-Отець, від Якого – все, і для Якого – ми, і один Ісус Христос, через Якого – все, і ми – через Нього. Після Воскресіння Ісус належить до сфери реальності, незрозумілої людському розуму (апостоли та Марія Магдалина не впізнали Його). Христос вже не належить до світу, який можна пізнати людськими почуттями, Він належить Богу. Його може побачити той, кому Він Сам відкривається. Через серце, осяяне Святим Духом, Ісус дає можливість нашим почуттям пізнати Його, але тільки для того, щоб ми за цим побачили щось більше, пережили таємницю Христофанії (Ісус дозволяє, щоб Його воскреслого впізнали учні). Перемога Христа над смертю є вершиною біблійного свідоцтва. Сила Божа є надією та реальністю, і це зміст пасхального Одкровення, котрий визволяє. Господь відкриває Себе Самого, Свою силу, сильнішу від сили смерті, силу тринітарної любові Бога. Мироносиці є знаком Божого люду (Церкви). Гріб (у перекладі з грецької «місце спомину»), до якого прийшли мироносиці, є місцем, де жінки досвідчили ангелофанії (тобто об’явлення ангелів). Саме біля гробу пригадали жінкам те, що говорив Ісус про Своє воскресіння.


Максим Ісповідник стверджує, що гріб Господній це, безперечно, світ людини, її серце; полотнище, у яке було загорнуте тіло Ісуса, символізує нам чуттєві відчуття людини; хустка це пізнання духовної дійсності людини, включаючи позитивне пізнання Бога. Розум у всій своїй прозорості повинен увійти у Христовий гріб. І коли всі природні сили та людський розум будуть стерті, Ісус повстане в серці людини Сам, як воскреслий із мертвих.


ДУХОВНІСТЬ

Святий Франциск з Ассізі є одним з найвідоміших святих Католицької Церкви. В часи середньовіччя він своїм життям і започаткованим ним францисканським рухом відновив обличчя Церкви. Сьогодні його вшановують не тільки католики, але і християни інших конфесій, і навіть невіруючі.

Докладніше »

Клара народилася у 1194 році в Ассізі в аристократичній родині Фавароне і Ортоляни Оффредуччіо. Її мати під час чування в катедрі Сан Руфіно почула голос, який пророчо звістив їй народження дівчинки: "Не бійся, жінко, ти щасливо народиш ясне світло, яке освітить світ".

Докладніше »

За порадами кардинала Гуґоліна, а також за порадами Братів, Франциск вільний від керування Орденом, мусив достатньо швидко взятися за написання тексту більш змістовного, більш конкретного і більш юридичного.


Докладніше »

"Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне - близько. … Не беріть ні золота..., ні торби на дорогу, ні одежин двох,
ні взуття, ні палиці, - бо робітник вартий утримання свого. …"

Євангеліє від Матея (Мт 10:7-16)